Moroder - Rosso Conero D.O.C. 2017

Niet in voorraad Rood

Smaakimpressie

De Rosso conero wijnen aan de Adriatische Zee staan lang bekend om haar kwaliteit, die nog steeds aanwezig is: de robijnrode kleur is intens, ondoordringbaar, met een complex boeket. De smaak geeft veel fruitige hints van zwarte kers en framboos. Het past goed bij alle pasta's met vleessaus. Ook uitstekend geschikt voor bij voorbeeld halfrijpe kazen. Deze vlezige wijn is nu op dronk en 5 jaar houdbaar en bij goede bewaaromstandigheden zeker 10 jaar.

Vinificatie

De kwaliteitseisen schrijven voor dat de wijnmaker verplicht Montepulciano moet toepassen, Sangiovese mag voor 15%. De druiven worden eerst geweekt, dit betekent dat ze eerst 10 dagen in een badje gaan met de schillen. Vervolgens wordt de wijn gemaakt en 18 maanden gerijpt op eiken houten vaten en nog 3 maanden op de fles.

Specificaties

  • Druivenras Montepulciano
  • Wijngaard (ligging) zuidoost, minder dan 1 kilometer vanaf de zee
  • Serveertemperatuur 17-19°C
  • Alcoholpercentage 13,5 %
  • Bodemsoort kalkhoudende mergel
  • Hoogte 190 - 220 meter (leeftijd wijnstokken 25 jaar)
11,00 €