Witte en rosé wijnen

Cantine Moroder

Marche Bianco I.G.T. 2019 

tijdelijk niet leverbaar

Smaakimpressie

Mal... wat. Malvasia di Candia voluit. Italië telt honderden druivensoorten. De Malvasia is een van de vele herontdekte druiven. Eenmaal geperst heeft de wijn een licht gele kleur. Als eenmaal je neus in het glas zit ruik je veel exotische hints zoals ananas en perzik. De smaak is fris met prettige zuren. Deze wijn gedijt heel goed bij de zomerse borrel. De wijn is nu op dronk en nog 3 jaar houdbaar.

Vinificatie

De hand geplukte druiven worden over het algemeen midden september geplukt. Vervolgens vindt persing plaats zonder zuurstof, maar met ijs. Dit gebeurt voor de fermentatie. De wijn ligt vervolgens zes maanden op stalen tanks voordat de wijn de fles in gaat. 

Specificaties

  • Druivenras Malvasia di Candia
  • Wijngaard (ligging) zuid, 1 kilometer vanaf de zee
  • Serveertemperatuur 10-12°C
  • Alcoholpercentage 12 %
  • Bodemsoort kalkhoudende mergel
  • Hoogte 250 m (leeftijd wijnstokken 28 jaar)
  • Prijs € 10,50 (incl. BTW)

Marche Rosato I.G.T. 2019 

tijdelijk niet leverbaar

Smaakimpressie

De kleur doet denken aan de heldere wilde kersen van mei die typerend zijn voor de regio Le Marche. Smaak en geur zijn delicaat, met een plezierig bittertje. Het warme alcoholgehalte en de smaak maken het een sterke, gestructureerde en perfect uitgebalanceerde wijn. Uitstekend bij koude voorgerechten, hartige taarten, voorgerechten van tomaten en rood gemarineerde sauzen. Perfect ook voor een vissoep. De wijn is nu op dronk en nog 2 jaar houdbaar.

Vinificatie

De druiven worden allemaal begin september geplukt, hierdoor krijgt de wijn haar prettige zuren. Met liefde en passie persen de heren Moroder de druiven, slechts 50% van de druiven blijft over als sap en wordt in 20 dagen gefermenteerd tot wijn. De wijn ligt vervolgens vier maanden op stalen tanks voordat deze de fles in gaat.


Specificaties

  • Druivenras Syrah (80%) en Alicante Nero (20%) 
  • Wijngaard (ligging) zuid, 1 kilometer vanaf de zee
  • Serveertemperatuur 10-12°C
  • Alcoholpercentage 12,5 %
  • Bodemsoort kalkhoudende mergel
  • Hoogte 180 m (leeftijd wijnstokken 23 jaar)
  • Prijs € 9,00 (incl.BTW)


Vino Spumante Brut

tijdelijk niet leverbaar

Smaakimpressie

De spumante Brut van Moroder is een spumante met intense geuren. De smaak is zacht en romig met fruitige tonen. De afdronk is lang en gebalanceerd. De spumante is goed te combineren met witte vlees- en vissoorten en zachte kazen.

Vinificatie

De hand geplukte druiven zijn zacht geperst en de schillen van de druiven zijn direct verwijderd. De heldere sap die hierna is overgebleven is onder gecontroleerde temperatuur gefermenteerd. Voor de hergisting heeft de wijn 120 dagen op stalen vaten gelegen en één maand in de fles.

Specificaties

  • Druivenras Montepulciano (100%)
  • Wijngaard (ligging) zuidoost
  • Serveertemperatuur 10-12°C 
  • Alcoholpercentage 11,5 %
  • Bodemsoort kalkhoudende mergel (kleiachtige grond)
  • Hoogte 180 meter
  • Prijs € 13,00 (incl.BTW)

Vino Spumante Brut Rosé

Smaakimpressie

De mooie roze kleur doet denken aan perzikbloesem met paarse tinten. De geur kenmerkt zich door rood fruit zoals bes, framboos en aardbei en licht bloemig. De smaak is fris, aangenaam met hints van wilde bessen. Het is de perfecte spumante voor een aperitivo maar smaakt ook heerlijk bij een hele maaltijd. Combineer de spumante dan met schaal-en weekdieren, zoetwatervissen of bij witvlees zoals kip, kalf en konijn.

Vinificatie

De hand geplukte druiven worden eind augustus geoogst. Na de eerste pers blijven de schillen van de druif worden na een korte tijd verwijderd. Fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperatuur voor 120 dagen. Tot slot wordt de wijn nog één maand gerijpt op de fles.

Specificaties

  • Druivenras Sangiovese (50%), Syrah (50%)
  • Wijngaard (ligging) zuidoost
  • Serveertemperatuur 10-12°C 
  • Alcoholpercentage 12 %
  • Bodemsoort kalkhoudende mergel (kleiachtige grond) 
  • Hoogte 180 meter
  • Prijs € 13,00 (incl.BTW)

Azienda Leopardi

CASTELVERDE 2021 Verdicchio dei Castelli di Jesi

Smaakimpressie

Deze wijn is fris en fruitig en kent bloemige aroma's. Perzik en citrus zijn goed waar te nemen. In de fles kan deze wijn nog mooi ontwikkelen. De wijn past goed bij eten met een intense smaak.

Vinificatie

In tegenstelling tot de rode wijnen van dit huis komt deze witte wijn uit het plaatsje Staffolo zo'n 50 kilometer landinwaarts. Daar worden de witte Verdicchio druiven beschermd tegen de wind. Nadat de pluk krijgen de druiven voor de persing een gekoeld badje van ijs. Daarna volgt zachte persing en vervolgens in 12 dagen het proces van druif naar wijn. Deze wijn mag jong gedronken worden, maar wordt met het jaar nog beter. 


Specificaties

  • Druivenras Verdicchio
  • Wijngaard (ligging) noordwest
  • Serveertemperatuur 8 - 10 °C
  • Alcoholpercentage 13%
  • Bodemsoort gemengde kleigrond
  • Hoogte 150 m (leeftijd wijnstokken 15 jaar)
  • Prijs € 11,50 (incl.BTW)

Vino Spumante Brut

Smaakimpressie

De spumante kenmerkt zich door de strogele kleur met groene reflecties. De smaak doet denken aan gele bloemen en lichte fruittinten zoals ananas en amandelen. De spumante smaakt goed bij een aperitivo, gerechten uit de zee (schaaldieren, gebakken vis), koude pasta's en salade met rijst.

Vinificatie

Net zoals veel prosecco soorten is de spumante van Leopardi volgens de Martinotti/ Charmat methode geproduceerd. Dit betekent dat de wijn twee gistingen kent. Na de eerste gisting is het een stille wijn. De tweede gisting is nodig om er een mousserende wijn van te maken. In de tweede gisting komt het bruisende van een spumante erbij. 

Specificaties

  • Druivenras Verdicchio
  • Wijngaard (ligging) noordwest
  • Serveertemperatuur 9 - 10 °C
  • Alcoholpercentage 12%
  • Bodemsoort kleiachtige grond
  • Prijs € 13,00 (incl.BTW)


VALDICIA 2019 - Marche Bianco IGT

Smaakimpressie

De Valdicia 2019 is een mooie blend van drie klassieke druiven; Verdicchio, Chardonnay en Trebbiano. Dit is een gouden blend, je ziet het in het glas. De zoete geuren van brem, vlierbes en limoncello herken je direct. In de neus blijft de geur ook lang aanwezig. De smaak in de mond is lang en zacht. Liefhebbers van eend zouden deze wijn eens moeten proberen. Ook diverse visgerechten of gerechten met mozzarella in de basis laten zich goed combineren. Als je hem als borrelwijn drinkt: lekker met diverse prosciutti.

Vinificatie

De wijn is echt gemaakt op het fruit, de opvoeding in metalen tanks helpt daar zeker bij. De wijn is op dronk nu maar kun je nog best tot in 2023 bewaren, de smaak zal dan nog zachter worden.

Specificaties

  • Druivenras Verdicchio, Chardonnay, Trebbiano (verdeling varieert)
  • Wijngaard (ligging) zuidoosten, nabij Recanati
  • Serveertemperatuur 10-12°C
  • Alcoholpercentage 13,5 %
  • Bodemsoort rijk aan mangaan, magnesium en kalkhoudende sedimenten 
  • Hoogte 60 meter
  • Prijs € 9,00 (incl. BTW)

Stefano Mancinelli

Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore 2020

Smaakimpressie

Verdicchio is misschien wel de bekendste druif uit Le Marche. Een heerlijke verdicchio mag dan ook niet in het assortiment van Più Marche ontbreken. De verdicchio van Mancinelli heeft een strogele kleur met groene reflecties. De geur is fris en je ruikt amandelen. De smaak is droog, bloemig met een licht bittere nasmaak. Hij is goed te combineren bij antipasti, pastagerechten, vis en wit vlees.

Vinificatie

De druiven van deze Verdicchio komen van de beste wijngaarden van het wijnhuis en zijn zorgvuldig geselecteerd. De most is onmiddellijk gereinigd vervolgens is de wijn gefermenteerd onder gecontroleerde temperatuur..

  • Druivenras Verdichhio
  • Wijngaard (ligging) zuidoost
  • Serveertemperatuur 8- 10°C
  • Alcoholpercentage 14 %
  • Bodemsoort klei
  • Hoogte ca 200 m (leeftijd wijnstokken ca 20 jaar)
  • Prijs € 10,50 (incl. BTW)

Sgaly

Falerio Pecorino 2020 tijdelijk niet leverbaar

Smaakimpressie

De wijn heeft een mooie gele kleur met gouden randjes. In de geur ruik je tropische vruchten zoals ananas en abrikoos. De smaak is subtiel met prettige zuren. De pecorino wijnen worden gekenmerkt door een heerlijk mintje. De smaak heeft ook veel structuur. Heerlijk als borrelwijn maar ook uitstekend bij vele visgerechten. 

Vinificatie

De handgeplukte druiven worden eerst geweekt, waardoor aroma's ontstaan. Vervolgens wordt met het zogenaamde klaren de wijn helder gemaakt. Daarna volgt de persing en wordt het suiker uit de wijn omgezet in alcohol. De volgende twee maanden rijpt de wijn op het gist (sur lie). De naam Falerio verwijst naar een oude Romeinse nederzetting. 

  • Druivenras Pecorino
  • Wijngaard (ligging) Monte Rinaldo - zuid
  • Serveertemperatuur 10 - 12 °C
  • Alcoholpercentage 15 %
  • Bodemsoort klei
  • Hoogte ca 250 m  
  • Prijs € 10,50 (incl. BTW)

Rosa di Cuma Marche IGP 2020 tijdelijk niet leverbaar

Smaakimpressie

De wijn heeft een mooie zalmroze en granaatrood achtige kleur.  Je ruikt aardbeien en kersen. De smaak is aangenaam subtiel met prettige zuren en een lekkere bite. De smaak is droog, maar zeker niet te droog. Heerlijk als borrelwijn maar ook uitstekend bij verschillende visgerechten.

Vinificatie

De druiven worden net als de pecorino en de andere druiven met de hand geplukt. Na ontsteling volgt de koude maceratie. Het geeft de wijn uiteindelijk flink wat smaak. Na het tappen van druivenmost volgt vervolgens in 4 weken de omzetting van suiker in alcohol plaats.  De volgende vier weken rijpt de wijn op het gist (sur lie). De naam Cuma verwijst naar een oude Romeinse nederzetting.

  • Druivenras Sangiovese (70%) - Merlot (30%)
  • Wijngaard (ligging) Monte Rinaldo - zuidwest 
  • Serveertemperatuur 12 - 14  °C
  • Alcoholpercentage 14,5 %
  • Bodemsoort klei en kalksteen
  • Hoogte ca 300 m (leeftijd van de planten ca 20 jaar)
  • Prijs € 8, 00 (incl. BTW)

Tenuta Piano di Rustano

Brondoleto Verdicchio di Matelica D.O.C. 2020

Smaakimpressie

De geselecteerde druiven van de Brondoleto- wijngaard zorgen ervoor dat deze Verdicchio alle kenmerken bevat van een typische Verdicchio di Matelica. Doordat het wijngebied verder van zee ligt is het klimaat minder mild, hierdoor moeten de druiven harder werken wat bijdraagt aan een zacht, evenwichtig en complex karakter van de wijn.

De wijn heeft een stro gele kleur. De geur wordt gekenmerkt door appels, perzik, ananas, limoenbloesem en brem. De smaak is vol en zacht en intens. Maar het evenwicht blijft goed behouden. De Brondoleto is goed te combineren met tartaar, visgerechten, wit vlees en oude kazen.

Vinificatie

De druiven worden eind september geoogst. Vervolgens worden de trossen in zijn geheel geperst. Nadat het wijnsap is losgekoppeld van de most vindt de fermentatie of vergisting plaats in eikenhouten barriques en de rijping op eigen gist met de batonnage techniek. Deze techniek houd in dat de wijnmaker met stokken door het gist en het ontstane most slaat of roert. Tot slot rijpt de wijn nog 6 maanden na op de fles.

  • Druivenras Verdicchio
  • Wijngaard (ligging) Oost
  • Serveertemperatuur 10-12°C
  • Alcoholpercentage 13,5%
  • Bodemsoort Mengsel van klei en kalksteen
  • Hoogte 365 m (leeftijd wijnstokken 15 jaar)
  • Prijs € 12,00 (incl. BTW)

Cavalier Vincenzo Verdicchio di Matelica spumante D.O.C 2019

Smaakimpressie

Wat een topper van een klassieke mousserende wijn is dit! Geheel geproduceerd op de traditionele wijze. Deze heerlijke spumante is gemaakt van 100% Verdicchio druiven geteeld in een apart gebied die veel mineralen aan de wijn toevoegen. De wijn heeft een stro gele kleur. De neus wordt verwend met intense geuren van geraspte appel, kamille en een delicate geur van gist oftewel brooddeeg. In de mond proef je de subtiele bubbel gevolgd door de smaak van mispel, witte perzik en amandel. In de afdronk proef je ook nog citrus. De wijn past goed bij een diner. Zowel voor de aperitief als un secondo piatto. Goede matches zijn wit vlees, vis en zachte kazen.

Vinificatie

Voor de kweek van de druiven wordt gebruik gemaakt van de Guyot methode. De druif wordt midden september geoogst waarna de trossen zacht worden geperst. De veroudering vindt plaats op roestvrij staal voor 6 maanden waarna tirage in fles plaatsvindt (klassieke methode, zoals ook voor Champagen wordt gebruikt) en 24 maanden op droesem ligt (2e gisting). Tirage betekent het toevoegen van gist en suiker. Na degorgening (Het scheiden van de droesem met de wijn) blijft de wijn nog 3 maanden op fles liggen.

  • Druivenras Verdicchio
  • Wijngaard (ligging) Noord
  • Serveertemperatuur 8 tot 10 °C
  • Alcoholpercentage 12%
  • Bodemsoort mengsel van klei en kalksteen
  • Hoogte 400 m (leeftijd wijnstokken 30 jaar)
  • Prijs € 19,50 (incl. BTW)