Wijnhuizen

Cantine Moroder

In Le Marche zijn veel wijnboeren actief. Van groot tot klein, van biologisch tot traditioneel en van modern tot klassiek. In de zomer van 2019 maakten we kennis met het volledig biologische Cantine Moroder. Een modern familiebedrijf achter de heuvels van Ancona. Alessandro Moroder runt samen met zijn zoons Marco en Mattia het bedrijf.

Cantine Moroder ligt direct achter de grote havenstand Ancona en is onderdeel van het Regionaal Park Conero. De 28 ha wijngaarden van dit wijnhuis liggen verspreid op een heuvel rondom de Cantine. Vanaf het wijngoed heb je een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee.

Moroder produceert een scala aan wijnen. Momenteel hebben we een witte, een rosé, brut en twee rode wijnen in ons assortiment.

https://www.moroder.wine  

Azienda Leopardi


De familie Leopardi Dittajuti is uit Rusland afkomstig en woont al sinds de 5e eeuw in Le Marche. Ze hebben dus ontzettend veel kennis opgebouwd gedurende die tijd. De huidige eigenaar graaf Piervittorio Leopardi Dittajuti heeft vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw wijngaarden en kelders gerenoveerd en voortdurend geïnvesteerd. Dit is de kwaliteit ten goede gekomen.

Het wijnhuis is gevestigd in Numana, iets ten zuiden van de Monte Conero. De wijngaard omvat 45 hectare, bestaande uit de Svarchi wijngaard naast het wijnhuis en de Coppo wijngaard in de aangrenzende gemeente Sirolo. De jaarlijkse productie omvat 250.000 flessen wijn. Momenteel heeft Più Marche 5 wijnen van Leopardi in het assortiment.

https://en.conteleopardi.com 

Stefano Mancinelli

Maak kennis met alweer het derde wijnhuis in het assortiment van Più Marche. Gelegen op de heuvels van Morro d'Alba, 10 km van de zee in de provincie Ancona, bevinden zich de wijngaarden (60 ha.) van wijnhuis Stefano Mancinelli.

Door op zoek te gaan naar de ideale balans tussen traditionele methoden en de ondersteuning van moderne technologie is het bedrijf van Stefano Mancinelli continue bezig om de kwaliteit van de producten te verbeteren. Dit levert mooie karakteristieke wijnen op. Più Marche heeft 2 heerlijke wijnen geselecteerd van wijnhuis Stefano Mancinelli. Maak hier kennis met de wijnen.

https://mancinellivini.it/ 

Sgaly

Zomer 2019 maakten we kennis met het volledig biologische Azienda Sgaly. Een traditioneel familiebedrijf waar de orde, reinheid en passie voor het vak opviel. Nicoletta en Tommaso Sgalippa (Sgaly) maken hier al generaties lang wijn.

Azienda Sgaly is gelegen in het binnenland, op een ½ uurtje rijden van de kust en ligt in de Provincie Fermo. Vanaf het 20 ha grote wijngoed heb je prachtig zicht op het pittoreske Ortezzano.

Sgaly produceert in totaal 6 wijnen. 3 witte wijnen, 1 rosé en 2 rode wijnen. De 3 wijnen in ons assortiment zijn op dronk en nog maximaal drie jaar houdbaar. 

www.sgaly.it 

Tenuta Piano di Rustano

In de Corona zomer van 2021 hadden we een plezierige Zoom call met Gerardo van het wijnhuis Tenuta Piano di Rustano. We waren al lang op zoek naar een wijnhuis in het midden van de Marche en wat meer landinwaarts. Die hebben we nu dus gevonden!

Het wijnhuis ligt een uurtje rijden het binnenland in, even ten noorden van het Nationaal Park Monti di Sibillini. De classificatie van dit wijngebied is Verdicchio di Matelica (DOC). Het is een heel jong wijnbedrijf opgericht in 2016, maar aan ervaring is geen gebrek! De wijnmakers van dit wijnhuis hebben de ervaring en historie van vier generaties wijnmakers bijeen gebracht in zuivere wijnen.

Tenuta Piano di Rustano produceert hoofdzakelijk witte wijnen. Dit natuurlijk de bekende Verdicchio maar ook een Malvasia Wij hebben de "Brondoleto" en de bubbelwijn "Cavalier Vincenzo opgenomen in ons assortiment. Deze bubbelwijn is van hele hoge kwaliteit, op veel punten te vergelijke met een champagne. 

https://www.pianodirustano.it/index.php